Унгарският министър-председател Виктор Орбан направи похвални изявления за бившия президент на САЩ Доналд

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан направи похвални изявления за бившия президент на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Орбан: Нямаше да има войни в Европа, ако Тръмп беше президент

Унгарският министър-председател Виктор Орбан направи похвални изказвания за някогашния президент на САЩ Доналд Тръмп, като посочи неговите " миротворчески " качества, заяви " Сараево таймс ".
Прочетете още
В изявление министър председателят дефинира Тръмп като  " най-успешния американски президент на интернационалната сцена ".

" Той не е почнал никакви войни. Споразумението Abraham беше единственият сериозен късмет да се въдвори мир, равновесие и допустим метод на живот в доста комплицирания район на Близкия изток ", сподели унгарският министър председател.

Орбан добави, че е уверен, че в случай че Доналд Тръмп беше президент на Съединени американски щати през февруари 2022 година, " в Европа нямаше да има никакви войни ".

" Днес не виждам различен водач в Европа или в Съединени американски щати, който да е задоволително мощен, с цел да спре войната. Мирът си има име - Доналд Тръмп ", съобщи унгарският министър председател.

През предходните години Орбан е участвал на няколко събития в поддръжка на Тръмп и намерено е изразявал поддръжка за преизбирането му за президент. Той съобщи, наред с други неща, че в случай че Тръмп беше президент, войната нямаше да стартира в Украйна и че завръщането на Тръмп " ще донесе мир ". В отговор Тръмп похвали Орбан.

Неотдавна посланикът на Съединени американски щати в Унгария Дейвид Корнщайн остро разкритикува Орбан за това, че намерено е подкрепил Доналд Тръмп преди изборите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР